Skip to main content

KÁRTYA VAGY KÉSZPÉNZ?

Szardínia területén a legtöbb üzletben tudsz kártyával fizetni, de némi készpénz mindig jól jöhet, így javasoljuk, hogy tarts magadnál pár bankjegynyi eurót.

A szállástól 170 méterre található a legközelebbi ATM, így 2 perc alatt ki tudsz sétálni bármikor készpénzért.

A közeli dohányboltban például csak készpénzt fogadnak el, de ez sem jelent problémát, mivel vele szinte szemben található a már említett ATM.

Bizonyára tudod, hogy Olaszországban az euró a hivatalos valuta. Amennyiben rendelkezel eurószámlával érdemes lehet az ahhoz tartozó kártyát magaddal vinned az útra, mivel könnyebben átláthatod majd a kiadásaidat.

Természetesen akkor is tudod használni a Visa vagy Mastercard kártyád külföldön, ha az forintszámlához van csatolva, így a megszokott módon, kényelmesen és egyszerűen fizethetsz, illetve eurót is felvehetsz az ATM-ből, mivel ezekben az esetekben a banki rendszer automatikusan átváltja a számládon lévő forintokat a tranzakciókhoz szükséges valutára.

Mindezt a legtöbb esetben kedvező árfolyamon teszi, így gyakran nem csak kényelmesebb, hanem olcsóbb is, mint a nyaralás előtt felkeresni egy pénzváltót.

Érdemes tudni viszont, hogy a tényleges levonás általában az összeg zárolása (tehát a vásárlás) után 2-3 nappal történik, így a napi árfolyamok változása befolyásolhatja a levont összegeket, amik ennek köszönhetően eltérhetnek a zároltaktól.

Ha olvasnál pár tippet a külföldi kártyahasználat kapcsán:

Nincs még szállásod?
Foglalj apartmanjaink közül!

Megnézem az apartmanokat!