Skip to main content

PARKOLÁS

A szállás utcájában nem tudtok parkolni!

Persze megállhattok az apartman előtt amíg kipakoltok, de nagyon szűk az utca, így kizárólag az itt élő, bejelentett lakosok parkolhatnak le itt.

Amint minden bőröndöt felvittetek a szálláshoz kérjük, hogy keressetek egy közeli szabad parkolóhelyet, az alábbi szabályokat követve.

A különböző parkolózónákat egész Olaszországban egységes felfestések jelzik.

Fehér felfestés

Ingyenes parkolóövezet

Olaszországban egységesen fehér színnel jelzik az ingyenes parkolókat. A fehérrel felfestett parkolóhelyekre bármikor nyugodtan állhatsz.

Mutatunk nektek pár lehetséges területet a szállás közelében, ahova le tudtok majd parkolni.

Kék felfestés

Fizetős parkoló övezet 

Szardínián a Siesta ideje alatt nem kell fizetni a parkolásért, így ezt az időintervallumot nem számítják fel akkor sem, ha napijegyet veszel.

Ha elfelejtenél fizetni a parkolásért egy 41 eurós mikuláscsomaggal leszel gazdagabb, amivel lényegesen rosszabbul jársz anyagilag, mintha kifizetted volna a parkolási díjat.

Az olasz hatóságok könnyen be tudják azonosítani az autót és a tulajdonosát – így akár a bérlőjét is – ezért, ha valamilyen okból kifolyólag mégis megbüntetnének azt tanácsoljuk, hogy minél hamarabb, önként fizesd be a kiszabott díjat, különben a behajtás költségeivel emelt összeget fogják levonni a kártyádról.

Ritkán ugyan, de előfordul, hogy a fizetőautomata valamelyik parkolónál nem működik. Ilyenkor ingyen parkolhatsz az adott kék zónában, de mindenképp vedd fel videóra, ahogy megpróbálsz fizetni, mert bizonyítanod kell majd, hogy nem tudtál parkolójegyet venni.

Sárga felfestés

Tilos parkolni!

A sárgával jelölt helyeken nem szabad megállnod.

Ezek fenntartott parkolóhelyek, így magas, 84-től 355 euróig terjedő büntetést kaphatsz, ha elcsípi az autód egy parkolóőr vagy rendőr ezeken a helyeken.

Ingyenes parkolók

Ingyenes parkolószakasz van végig a főúton, ahol a fehér a  felfestés. Figyelj rá, hogy a fehér szakasz a strandhoz érve kék fizetősre vált.
Itt találod

Ingyenes parkoló 5 perc sétára a szállástól. A kis téren található a helyiek kedvenc péksége is.
Itt találod

Ez egy nagyon nagy ingyenes parkoló. Ha ide parkolsz kicsit többet kell sétálod, de 10 perc alatt így is az apartmannál vagy és még egy bolt is útba esik hazafelé.
Itt találod

Fizetős parkolók

Fizetős parkoló van végig, ott, ahol a Google Maps képén éppen javítják az utat.
Itt találod

A kép jobb oldalán, a Starpoint üzlet mellett van egy lépcső. Ezen tudsz gyorsan eljutni a főútra kocsi nélkül, vagy a főútról a ház bejárati ajtajához. Ha elindulsz rajta felfelé észreveheted, hogy az első utca a házunk előterasza. Ha innen tovább mész a lépcsőn még egy utcát máris a Via Alfierin találalhatod magad pár lépésre az apartmantól.

Az utca felső szakasza is fizetős parkoló végig:
Itt találod

Fizetős parkoló az egész utca:
Itt találod

A kép bal oldalán van egy lépcső, amivel levághatod az utat az apartmanhoz.

A kis fehér épület a képen a kedvenc helyi bárunk a View Sunset Lounge, vele szemben pedig egy borszaküzlet található, ahova a széles kistermelői kínálat miatt érdemes benéznetek.